Skip links

ورق اکریلیک (پلکسی گلاس)

ورق اکریلیک ( پلکسی گلاس ) یک ماده پلاستیکی شفاف است که دارای مقاومت فوق العاده، سختی بالا و شفافیت کم نظیر است. ساخت ورق اکریلیک آسان است، به خوبی با چسب ها و حلال ها پیوند می خورد و با فرایند ترموفرمی (شکل دهی حرارتی) کاملا سازگار است.

 

ورق اکریلیک (پلکسی گلاس) چیست؟

پلی متیل متاکریلات – اکریلیک (PMMA) : از پلیمر هایی است که در حال حاضر نسبت به رقبای خود شهرت بالایی دارد و در صنعت بسیار شناخته شده می باشد. در ابتدا هنگامی که این پلیمر کشف شد، به دلیل شفافیت بالایی که داشت (نسبت به شیشه نیز شفاف تر بود) به عنوان جایگزین شیشه نام برده شد. همین ویژگی منحصر بفرد ورق اکریلیک باعث شد که امروزه استفاده‌ی گسترده‌ای در صنعت پنجره سازی، شیشه اندازی، خودرو، معماری و ماکت سازی داشته باشد. از دیگر ویژگی های آن می‌توان به مقاوت و سختی بالا، اشاره کرد.

مواد تشکیل دهنده پلکسی گلاس

پلی متیل متاکریلات از پلاستیکهای مهندسی پرکاربرد در صنعت پلیمر می باشد و از شفافیت بالایی برخوردار است. ورق های اکریلیک، تنوع رنگی زیادی دارند، و به سه صورت: رنگهای شفاف در برابر عبور نور، نیم شفاف و مات یا کدر می باشند. ورق های آکریلیک از موادی به نام پلیمر و کوپلیمر ساخته شده اند. نوع شفاف و سخت آن ها از متیل متاکریلات تهیه می شوند.

فرایند شیمیایی ساخت پلکسی گلس

از طریق فرایندی ک در طی آن استون و هیدروژن سیانید با هم واکنش می دهند تا استون سیانوهیدرین به دست آید متیل متاکریلات به وجود می آید. حرارت داده می شود تا منومر MMA، تولید شود. منومرهای اکریلیک از طریق فرایندهای پلیمریزاسیون رادیکال آزاد که به وسیله آغازگرهای پروکسیدی، شروع می شوند، پلیمریزه شده و PMMA  را به وجود می آورند . یک آغازگر (lnitiator) منومری فعال در باعث افزایش واکنش می گردد که بسیارگرماز است.

فرمولاسیون های گوناگون پلاستیک ها در خواص فیزیکی مکانیکی و در وزن مولکولی، مانند سرعت جریان پلیمر مذاب (MFI)، با هم تفاوت دارند. فرمولاسیونهایی وجود دارند که سطوح مات پدید آورند و یا اینکه نور فرابنفش را جذب میکنند یا از خود عبور می دهند.

میزان سختی ورق های اکریلیک چقدر است؟

سختی ورق اکریلیک

هنگامی که صحبت از سختی این صفحات می‌شود، ویژگی هایی نظیر مقاومت در برابر عوامل جوی(شرایط آب و هوایی) و پایداری در برابر پرتو های نور خورشید مطرح می‌شود. خواص اپتیکال وسطحی بسیار شفاف و صیقلی دارند و این در حالی است که از دید مقاومت، استحکامی بالاتر از شیشه دارند. در کنار خصوصیاتی که بیان شد می توان بالا بودن مقاومت کششی و اکتریکی و درصد جذب بسیار کم رطوبت را نیز اضافه نمود.

نام های دیگر ورق اکریلیک

ورق اکریلیک با نام های دیگری شناخته می شود و مشتریانی که به دنبال خرید این ورق پرکاربرد هستند از نام‌های گوناگونی استفاده می‌کنند:

طلق پلکسی ، طلق شفاف ، طلق شیشه ای ، طلق پلکسی ، شیشه پلکسی ، طلق شیشه ای شفاف و…. از نام های رایج این ورق شفاف و پرکاربرد محسوب می‌شوند. به طور کلی مشتریانی که قصد دارند متریالی خاص را جایگزین شیشه کنند به دنبال ورق های طلقی پلکسی گلاس یا همان اکریلیک هستند. این ورق ها در دو نوع پلکسی خارجی و پلکسی ایرانی عرضه می شوند. هر دو نوع خارجی و ایرانی از جنس اکریلیک هستند و تفاوت آن ها در کیفیت تولید آن ها می باشد.

کاربرد های پلکسی گلاس

ورقه های اکریلیک شفاف

پلی متیل متاکریلات همچنین یکی از پلاستیک‌های مهندسی پراستفاده در صنعت پلیمر جهان می باشد. کاربرد عمده این پلیمر در صنعت به دلیل بالا بودن شفافیت آن است. ورق های اکریلیک (پلی متیل متاکریلات)، در گستره رنگی متنوعی، به رنگ­‌های شفاف در برابر عبور نور (Transparent)، نیم شفاف (Translucent) و مات یا کدر (opaque) تقسیم می­‌شوند. ورقه های اکریلیک شفاف با مقاومت بالا از متیل متاکریلات تهیه می‌شوند.دانستن آنکه چه نوع از ورقه ی اکریلیک باید در پروژه بکار رود،به عهده‌ی مدیر پروژه می‌باشد.

طیف رنگی پلکسی

پلکسی دارای طیف رنگی بسیار زیادی می باشد. رنگ های متنوع این محصول در میزان قیمت فروش و خرید آن تاثیر دارد:

  • رنگ ورق پلکسی سبز
  • رنگ ورق پلکسی سفید
  • رنگ ورق پلکسی آبی
  • رنگ ورق پلکسی دودی
  • رنگ ورق پلکسی مشکی
  • رنگ ورق پلکسی شیری
  • رنگ ورق پلکسی قرمز
  • رنگ ورق پلکسی قهوه ای
  • رنگ ورق پلکسی فلورسنت
  • رنگ ورق پلکسی طوسی
  • رنگ آکریلیک شفاف
  • رنگ ورق پلکسی زرد
  • رنگ آکریلیک نارنجی
  • رنگ آکریلیک صورتی
  • رنگ آکریلیک بنفش

انواع ورق پلکسی گلاس

 انواع ورقه های اکریلیک عبارتند از:

پلکسی گلاس شفاف

پلکسی گلاس شفاف کاملا شبیه به شیشه هستند. به دلیل آنکه مقاومت این محصول نسبت به شیشه بسیار بالاتر است بهترین جایگزین برای شیشه میباشد.

 پلکسی گلاس رنگی

پلکسی گلاس رنگی، طلقی مقاوم  و فشرده است که بسیار پر کاربرد میباشد. این محصول از جنس پلی کربنات شفاف است و از نوعی پلیمر تشکیل شده. پلکسی رنگی در انواع رنگ ها و درجات شفافیت های متفاوت ساخته می شود.

پلکسی گلاس ترانسپارنت

یک ورق رنگی بسیار شفاف است. پلکسی های ترانسپارنت از لحاظ ظاهری کاملا شبیه شیشه های رنگی هستند. هر نوع تصویری را میتوان از پشت پلکسی گلاس ترانسپارنت به صورت رنگی مشاهده کرد.

پلکسی نقره ای و طلایی

پلکسی نقره ای و طلایی مصارف تزئینی دارد. از جمله مهم ترین کاربرد های آن ساخت وسایل دکوراسیون، آینه های تزئینی و…. می باشد. پلکسی نقره ای و طلایی مانند آینه های معمولی ساخته می شوند اما پشت آنها با یک لایه جیوه پوشانده می شود و نور را از خود عبور نمی دهند.

کاربرد ورق های اکریلیک به اختصار

  • کاربرد ورق در حیطه ساختمانی
  • گنبدهای نوری و نورگیر
  • پارتیشن بندی
  • سقف‌های رو باز بیرون محوطه
  • روشنایی داخل ساختمان و بیرون از ساختمان

استفاده از ورق های پلکسی در پروژه‌ها

با استفاده از چندین رنگ ورق های اکریلیک، می‌توان برای تابلوهای تبلیغاتی؛مبلمان؛مصالح ساختمانی و … طرح های زیبایی خلق کرد. اندازه‌های سفارشی را می‌توان بر اساس حجم مشخص مورد بحث قرار داد. ورق‌های مات بعنوان ورق‌های ساتن نیز شناخته می‌شوند. این ورق‌ها ممکن است یک طرف و یا دو طرف مات باشند. که ورقه‌ای سیاه و سفید جزو پر کاربردی ترین‌ها محسوب می‌شوند.

مزایا و معایب ورق اکریلیک

ورق آکریلیک در کنار کاربرد های منحصر به فردی که دارد، دارای مزایا و معایبی نیز می‌باشد.

خلاصه مزایا

  • مقاوم دربرابر نور خورشید
  • عدم فرسایش در فضای باز
  • مناسب و مقاوم برای تغییر شرایط گرم و سرد
  • شفاف و مات بودن
  • ساخت و ساز آسان
  • صلب و انعطاف ناپذیر همراه با استحکام ضربه‌ای خوب

خلاصه معایب

  • مقاومت کم در برابر حلال هایی مثل هیدرو کربنها، آروماتیک‌ها و فرئون‌ها
  • قابل احتراق
  • رطوبت موجب تغییر ابعادی در قطعات قالب گیری شده می‌گردد
  • موارد انعطاف پذیر به راحتی در دسترس نمی‌باشد

ویژگی ورق اکرولیک

این نوع از ورق‌ها چندین دسته هستند و کارایی متنوعی مانند زیر دارند :

  1. ورقهای نازک آکریلیک (ضخامت2 یا3 میلیمتر)که مناسب برای سقف هستند
  2. مورد دیگر استفاده این ورقها برای تابلوهای تبلیغاتی luxe گزینه بسیار مناسبی است
  3. ورقهای آکریلیک cast هستند
  4. مواد خام کاملا از لوسیت تولید می‌شوند
  5. هیچ ماده بازیافتی وجود ندارد
  6. وزن سبک نسبت به شیشه
  7. مقاومت عالی در برابر آب و هوا
  8. برای مصارف بیرونی بعنوان uv دار می‌توان استفاده کرد
  9. ساخت آسان
  10. از نظر جسمی و شیمیایی از همه برتر است.
  11. بعنوان سد صوتی هم مورد استفاده قرار می‌گیرد.

استفاده کردن از آکریلیک در صنایع مختلف

  • اتوموبیل سازی
  • ساختمان سازی و صنایع روشنایی
  • تولید و طراحی CD ، اسباب بازی، لوازم التحریر مثل خودکار، تزئینات و ساخت تندیس و صنایع الکتریکی

سوالات رایج در رابطه با ورق اکریلیک (پلکسی گلاس)

تفاوت ورق اکریلیک با پلکسی گلاس چیست؟

یکی از اولین و رایج ترین سوالاتی که در رابطه با ورق اکریلیک پرسیده می شود، تفاوت آن با پلکسی گلاس است. جواب این سوال پاسخی کوتاه دارد.اولین شرکتی که اقدام به تولید ورق های اکریلیک کرد،پلکسی گلاس نام داشت.به همین دلیل بعد ها ورق اکریلیک به نام پلکسی گلاس نیز بر زبان ها افتاد.

پلکسی گلاس چیست؟

نوعی پلاستیک است که ظاهری بسیار شفاف و شبیه به شیشه دارد وجنس پلکسی گلاس تشکیل شده از نوعی پلی کربنات شفاف که نوعی پلیسر است و به صورت صفحات تخت تولید می شود ،از دیگر ویژگی های مقاومت زیاد آن است نسبت به شیشه. پلکسی گلاس بصورت صفحاتی به ابعاد 1/8*1/2متر مربع به بازار ارائه می شود از کاربردهای آن می توان در ماکت سازی نام برد.

انواع پلکسی گلاس

پلکسی گلاس در دو نوع مات و شفاف تولید میشود که در رنگهای متنوع و ضخامت های ما بین 1 تا 40 میلی متر می باشد.

طریقه برش ورق اکریلیک (پلکسی گلاس) به چه صورت است؟

در طرفین صفحات پلکسی گلاس معمولا برچسبی مقوایی چسبیده شده که کار محافظت از این ورقها را در برابر گرد وخاک انجام میدهد از این لایه میتوان برای انجام اندازه گیری وخط کشی محل برش استفاده نمود و برای برش صفحات از کاترمخصوص و یا دستگاه سی ان سی (دستگاه برش لیزری)استفاده می زشود.که بهتر است برای داشتن برشی دقیق ،تمیز وظریفتر از دستگاه استفاده نمود.

ویژگی ورقهای پلکسی گلاس

می توان به مقاومت بسیار خوبی نسبت به شیشه مناسب بودن برای عایق جلوگیری از صوت و حرارت مقاوم بودن در برابر اشعه و شرایط جوی

 

برای کسب اطلاعات بیشتر و اطلاع از قیمت محصولات با ما در ارتباط باشید

نظری بگذارید

  1. ورق های اکریلیک هم در طول زمان زرد میشن؟

    1. ورق های اکریلیک (پلکسی گلاس) اگر در شرایط مناسب نگهداری شوند، تا بیش از 10 سال قبل از اینکه زرد شوند، دوام می آورند.

  2. ورق های اکرولیک در برابر خط خش هم مقاومت دارند مثل شیشه ؟

    1. Post comment

      تیم تحریریه ریچانگ says:

      سلام کاربرگرامی
      ورق‌های اکرولیک (آکریلیک) در برابر خط‌خش مقاومتی همانند شیشه ندارند. در حالی که شیشه معمولاً مقاومت بیشتری در برابر خط و خش دارند، اما ورق‌های اکرولیک نرم‌تر هستند و راحت‌تر دچار خط‌خش می‌شوند. اگرچه، ورق‌های اکرولیک قابل تعمیر هستند و می‌توان آن‌ها را با استفاده از مواد مخصوص صاف کردن، به وضعیت اولیه بازگرداند. اگر مقاومت در برابر خط‌خش برای شما اهمیت دارد، ممکن است بخواهید از ورق‌های اکرولیک با پوشش ضد خش یا ورق‌های شیشه‌ای استفاده کنید.

    1. Post comment

      تیم تحریریه ریچانگ says:

      سلام کاربرگرامی
      خیر، ورق‌های اکرولیک معمولاً ماده BPA (Bisphenol A) ندارند. این ماده عمدتاً در پلاستیک‌هایی مانند پلی کربنات و برخی دیگر از پلاستیک‌های تجاری یافت می‌شود. اکرولیک یا پلی متیل متاکریلات (PMMA) معمولاً فاقد BPA است و به عنوان یک ماده غیر سمی و ایمن برای استفاده در بسیاری از محصولات مصرفی شناخته می‌شود.